Skalma in Hoorn

Er is een betrouwbaar mooi merk in ons assortiment "SKALMA"

Even voorstellen

De fabrieken van SKALMA A/S staan in het kleine Deense plaatsje Skals, gelegen aan het Limfjord in het hart van Jutland. In 1904 begon SKALMA met het produceren van matrassen, die in eerste instantie zelfs gevuld waren met zeewier!

Het bovenstaande verklaart gelijk de naam SKALMA (Skals + matrassen = SKALMA).

In 1931 werd gestart met de produktie van divans en chaiselongues. Tegelijkertijd werd een nieuwe "stenen" fabriek betrokken. In de loop der jaren is deze fabriek uitgegroeid tot de huidige 22000 m2 productieruimte die het complex nu omvat. Momenteel zijn er 210 mensen werkzaam bij SKALMA A/S.

In 1954 werd de familie Jensen eigenaar van SKALMA A/S. Sinds die tijd is de fabriek altijd eigendom van de familie Jensen gebleven. Op dit moment wordt de scepter gezwaaid door de heer Bent Jensen.

Hij was het ook die door de heer Dick T. Réparon in 1970 werd aangesproken om de mogelijkheid te bezien van verkoop van SKALMA produkten in Nederland.

Er werd besloten een tweetal fauteuils op de Nederlandse markt te lanceren. Nu, ruim 40 jaar later, is het programma gegroeid tot vele bankstellen en een veertigtal fauteuils, die te leveren zijn in diverse stof- en leersoorten. Ook kunnen diverse modellen worden voorzien van opties als elektromotoren, hoogteverstelmechanismen en bijvoorbeeld een opblaasbare lendesteun.

SKALMA A/S hanteert het systeem van "Just in Time production". De voordelen hiervan zijn een flexibele produktie, waarin de wensen van de klant uit de diverse landen waar SKALMA A/S zijn produkten afzet, meegenomen kunnen worden. Een gevolg hiervan is dat 50 % van de in Nederland gevoerde modellen specifiek voor de Nederlandse markt zijn ontworpen. Ook geeft het bovenstaande systeem SKALMA A/S de mogelijkheid zeer snel in te spelen op trends op leer- en stofgebied. Binnen het productieproces heeft men een mooie balans weten te vinden tussen ambachtelijke vakmanschap en geavanceerde, moderne productietechnologieën.

.

Bankstellen van Skalma


SKALMA bankstellen zijn er in vele soorten en maten. Typerend voor alle SKALMA bankstellen is een goede kwaliteit/prijs verhouding en een uitstekend zitcomfort. SKALMA biedt u vele keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld een hoge of juist een lage rug, een korte of juist een lange zitdiepte, harde of juist zachte kussenvullingen.

Ook een verstelbaar model is leverbaar. Naast al deze verschillende modellen bestaat er een ruime keuze aan bekledingsmogelijkheden. Zo kunt u uit vier soorten leer kiezen. Daarnaast behoren ook Comfort, Vienna Sensation, Alcantara, Glove en vele andere stoffen (o.a. Ploeg stoffen) tot de keuze mogelijkheden. Zelfs is het mogelijk twee bekledingsmaterialen op een model te combineren

.

Fauteuils van SkalmaDe SKALMA draaifauteuils blinken uit door de vele verstelmogelijkheden. Zo zijn er fauteuils met kantelmechanisme en/of hoogteverstel mechanisme.

Ook een verstelbare hoofdsteun behoort tot de mogelijkheden. Zelfs een opblaasbare lendesteun komt in de SKALMA collectie voor. Alle modellen zijn te leveren in vele houtkleuren en ook heeft u de keuze uit ongekend veel bekledingsmogelijkheden (bijvoorbeeld vier leersoorten, Comfort, Vienna Sensation, Alcantara, Glove, en Ploeg stoffen)

.

De Dream concept bank

Dit is nou echt vakmanschap naar uw eigen wens. Bouw in het Dream concept de bank van uw dromen met de stoffen of leersoorten, maar ook de armleuning of rugsteun naar keuze. Harde of juist zachte zit, of toch liever een hoek of een ander pootje.

Met de Dream bank is dit allemaal mogelijk.